جمع بندی
از جمله مهم ترین بخش های سازه، اسکت و سقف آن است. این دو بخش، تعیین کننده موارد مهمی مانند استحکام و هزینه اجرا میباشند. برای ساخت اسکلت میتوان از دو شیوه اجرای بتن و فلز استفاده کرد. با توجه به شرایط فعلی، استفاده از بتن در اسکلت منطقیتر است اما برخی به دلایل مختلف مانند شرایط جوی و مکانی، ترجیح میدهند از اسکلت فلزی استفاده کنند.
در مقالات پیشین، به مزایای بیشمار سقف وافل به صورت کامل پرداخته شد. اکنون قصد داریم با مزیت دیگری از این سیستم آشنا شویم. این مزیت برجسته، به قابلیت اجرای سقف وافل در اسکلت فلزی اشاره دارد. کارفرمایان و پیمانکاران به دلیل مزیتهای بیشمار این سیستم، علاقه بسیاری به استفاده از این سیستم نشان میدهند.
با در نظر گرفتن مزایای بیشمار این سیستم، جواب بیشک مثبت است. در اسکلتهای فلزی نیز مانند اسکلتهای فولادی میتوان از این سیستم استفاده کرد و آن را اجرا نمود.
البته این در شرایطی است که به جای قاب خمشی از سیستم باربری دیوار برشی استفاده گردد. به کارگیری سقف وافل در اسکلت فولادی یا فلزی توصیه میگردد چرا که در این روش، ستونها به شکل ثقلی طراحی میگردند. گفتنی است که در این روش تفاوتهایی نیز وجود دارد و به طور کامل مشابه یکدیگر نیستند. همچنین در اجرای سقف وافل در اسکلت فولادی میبایست به یکطرفه و دوطرفه بودن سقف توجه کنید که در ادامه مقاله، به این اصل مهم بیشتر خواهیم پرداخت.
اجرا نمودن سقف وافل در اسکلتهای فلزی، بسته به نوع عملکرد سقف متفاوت است. به این شکل که به طور معمول، در سقف فلزی، در صورت استفاده از وافل یک طرفه، به تیرهای میانی نیاز پیدا خواهیم کرد. این در حالی است که با استفاده از سقف وافل دو طرفه ، اسکلت را میتوان به دو شیوه استفاده از تیر میانی و یا بدون آن اجرا نمود .
روش اجرای سقف وافل در اسکلت فلزی، به این شکل است که میلگردهای تیرچهها و مش فوقانی، به طور معمول در محلهایی که تیر فلزی وجود دارند، مانند میلگرد اتکا از روی تیر عبور داده میشوند که به این شکل میخواهند سقف وافل به خوبی با اسکلتهای فلزی درگیر شود.
اجرا نمودن سیستم وافل در اسکلت های فولادی، از چند جهت سبب عملکرد بهتر سازه در مقابل ارتعاش و تنشها میگردد. از آنجایی که سقف وافل به شکل مشبک است، به جای به کارگیری بتن در قسمتهایی از سقف که عملکرد سازهای ندارد، قالبهایی غیرماندگار جای گذاری میکنند.
به این شکل در مصرف بتن تا حدی صرفهجویی میشود. علاوه بر این موارد، در سقف وافل نیازی به استفاده کردن از میلگردهای تقویتی نخواهد بود. همچنین تا حدی بار مرده سازه کاهش مییابد و عملکرد سازه را در مقابل تنشها بهبود میبخشد. از سوی دیگر اسکلت بتن نسبت به اسکلتهای فلزی در مقابل ارتعاش عملکرد بهتری دارد. به اینگونه که استفاده از سقف وافل در اسکلت فلزی یا فولادی، تا حدی این ضعف اسکلتهای فولادی را از بین میبرد.
خوب است بدانید که عواملی همانند جنس سقف، درجه میرایی آن و اندازه طول دهانهها نیز میتواند در کنترل ارتعاش بسیار موثر واقع شود. همچنین میزان میرایی در هر نوع از متریال متفاوت میباشد.
با توجه به بالا رفتن هزینهها نسبت به گذشته، به طور کلی هزینه استفاده از اسکلت فلزی یا فولادی و اجرای سقف وافل در آن بیشتر از سقف بتنی خواهد بود اما دارای مزایایی نیز میباشد که به شما تعدادی از آن را خواهیم گفت:
همانطور که تا اینجاای مطلب گفته شد؛ سقف وافل کاربرد فراوانی داشته و مزایا و معایب مختص خود را نیز دارد. یکی از بزرگترین مزایای این سیستم، امکان اجرای آن در اسکلتهای متفاوت است که پیشتر نیز به صورت کامل توضیح دادیم.
بنیتک به عنوان تولیدکننده و توزیع کننده انواع قالب سقف وافل، این اطمینان را به شما خواهد داد که اجرای این سیستم براساس تمامی پروتکلهای مشخص شده برای آن، بهترین نتیجه نهایی را برای شما به ارمغان خواهد آورد. این درحالی است که شما میتوانید با اجاره قالب وافل ، هزینه نهایی اجرای پروژه را تا حد زیادی کاهش دهید.
https://sahandsazeh.co/
میوه گیلاس یکی از پرخاصیتترین میوه های موجود در نیا می باشد که از طرفداران زیادی برخوردار است. این میوه شیرین و آبدار، کوچک و در رنگ هایی از زرد تا سرخ مایل به سیاه است. هسته گیلاس بسیار سفت و کوچک است که دور آن را گوشت پوشانده است. فصل گیلاس اوایل تیر و اواخر اردیبهشت است.
ارتفاع درخت گیلاس بین 6 تا 9 متر است. شکوفه های گیلاس بسیار خوشبو، معطر و زیبا هستند که در اوایل بهار تولید می شوند. درختان گیلاس از نظر پذیرش گرده توسط مادگی گل ها، خودناسازگار و دگر ناسازگار هستند، به همین علت از درختان آلبالو نیز برای گرده افشانی در باغات گیلاس استفاده می شود (به ازای هر 9 درخت گیلاس یک درخت آلبالو).
درخت گیلاس
گیلاس یکی از گونههای سرده پرونوس (آلو سانان) به شمار می رود. به احتمال زیاد خاستگاه درخت گیلاس کرانه ی غربی دریای خزر تا دریای سیاه می باشد. دانشمندان در غارهای قفقاز و آسیای صغیر، فسیل هایی از درخت گیلاس کشف کرده اند. اولین اشاره ی مکتوب به درخت گیلاس، توسط نویسنده ی یونانی تئو فراستویس (سیصد سال پیش از میلاد) می باشد.
نام انگلیسی درخت گیلاس (cherry tree) از نام شهر کراسوس در یونان باستان (ترکیه امروزی) گرفته شده که این شهر اولین صادرات گیلاس را به اروپا داشته است. امروزه درخت گیلاس در همه مناطقی از جهان که دمای زمستان چندان شدید نبوده و دمای آن در تابستان معتدل و کم رطوبت باشد، رشد می کند. البته درخت گیلاس برای شکوفه زدن در بهار، نیاز به سرما در زمستان دارد. شکوفه دهی درخت گیلاس در اوایل بهار، درست پس از شکوفه زنی هلو و پیش از شکوفه دهی سیب می باشد.
درختان گیلاس نسبتا بزرگ و رشدشان عمودی است. ارتفاع این درختان تا یازده متر و قطر درخت بالغ گیلاس تا شصت سانیتمتر می رسند. گیلاس یک میوه گوشتی (میوه سنگی) است که عموماً به شکل قلب تا تقریباً کروی، به قطر حدود دو سانتی متر می رسد و تنوع رنگی آن از زرد خالص تا سرخ سیر (تقریبا سیاه) متغییر است.
میزان اسید گیلاس شیرین کم می باشد. گونه ای از گیلاس (ساکورا) برای گل های زینتی بهار رو، پرورش می یابند. البته بیشتر آن ها میوه نمی دهند. این تزئینات زیبا در بسیاری از باغ ها به نمایش در آمده اند. چوب قرمز تیره برخی از گونه های گیلاس برای درودگری، به ویژه برای ساخت مبلمان لوکس به کار می رود.
عمر درختان گیلاس به طور معمول بیست تا چهل سال می باشد که وابسته به نژاد آن است. درخت گیلاس ساکورا عمر کوتاهی دارد و نهایت تا بیست سال عمر می کند، در حالی که گونه هایی از گیلاس در کشورمان وجود دارد که تا چهل سال هم عمر می کنند.
رشد عمودی درخت گیلاس بالاست. پس هرس کردن آن برای جلوگیری از رشد رویشی و اثرات نامطلوب ضروری به نظر می رسد. اما باید با دقت و توسط افراد مجرب صورت بگیرد. گیلاس میوه ای است که مدت زمان زیادی نمی توان از آن نگهداری کرد. برای نگهداری بیشتر باید آن را کمپوت کرده و یا خشک کرد. خشک کردن گیلاس شیرین روش مطلوبی محسوب شده که خواص گیلاس را از بین نمی برد.
گیلاس از زمره ی درختان بارده (مثمر) می باشد که بصورت خودرو هم وجود دارد. ثمره (باردهی) آن مطلوب بوده و هنگام چینش کیفیت قابلی دارد. به احتمال زیاد نام فارسی آن هم مانند نام انگلیسی، از نام کراسوس (شهری در یونان باستان که این گیاه صادر می شده) گرفته شده است. در برخی نقاط ایران به آن آلوکک هم گفته می شود. درخت گیلاس با دیگر درختان سرده ی آلوسانان (پرونوس) مانند هلو، زردآلو، آلو و بادام شباهت دارد.
سرده ی پرونوس شامل بیش از چهارصد درخت مختلف را شامل می شود، که برخی همیشه سبز و برخی برگریز هستند. از آنجایی که نوع و نژاد این سرده تنوع زیادی دارد، پیوند زدن بین بیشتر گونه ها مقدور نیست. میوه این گیاه به صورت گرد یا قلبی شکل است، که در ابتدای رشد به رنگ سبز است و به هنگام رسیدن به رنگ زرد تا قرمز (مایل به سیاه) رسیده میشود.
میوه این گیاه آبدار و بسیار خوشمزه است و خواص بسیاری دارد. گیلاس از میوههای تابستانی به شمار می رود. افرادی هستند که به انواع میوه حساسیت می دهند که می تواند شامل گیلاس هم باشد. در صورت حساسیت به گیلاس، احتمال عوارض جانبی ناخوشایندی مانند کهیر یا تنگی نفس وجود دارد. در میوه ی خشک آن این حساسیت حداقل است. البته پر واضح است حساسیت به گیلاس مورد نادری بوده و فرد آلرژیک قطعا میوه های دیگری نیز حساسیت دارد.
میوه این گیاه نود تا صد و بیست روز پس از شکوفه دهی به مرحله ی رسیدن و چینش می رسد. از بذر آن استفاده ی خاصی نمی شود، اما میوه و برگ گیلاس خواص دارویی دارد. برگ های درخت گیلاس دندانه دار، تیز و بیضی شکل به طول سه تا پانزده سانتیمتر می باشد، رنگشان سبز تیره و قسمت زیرینشان چسبناک است.
دمنوش برگ ها میتواند کاهش قند خون را در افراد دیابتی در پی داشته باشد. برگهای درخت گیلاس علاوه بر توانایی مهار دیابت، میتوانند عملکرد عضله قلب را کنترل کنند. از دیگر خواص آن می توان به کاهش کلسترول اشاره نمود.
نهال گیلاس شکوفههایی سفید داشته و میوههای کوچک و قرمز رنگ آن بین یک تا دو سانتیمتر هستند. گیلاس ترش (آلبالو) کوچکتر و گیلاس شیرین بزرگتر است. بذر آنها زرد رنگ بوده و اندازه آن نیم سانتی متر است. گل های این گیاه به صورت خوشهای و به رنگ سفید بر روی شاخه گیاه ظاهر میشوند و منظره زیبایی را نمایان میکنند. گل های این گیاه چند گلبرگی و معطر هستند، طوریکه فضا را عطرآگین میکنند و به عنوان یک گیاه زینتی در فضای سبز کاشت میشود.
نهال گیلاس به طور کلی دارای دو گونه گیلاس تلخ و شیرین است که از گیلاس تلخ بیشتر در آشپزی استفاده میشود. گیلاس گونههای مختلفی دارد که در این مقاله به برخی از مهمترین گونههای آن اشاره خواهیم نمود، پس در ادامه مطلب نیز ما را در پوپونیک همراهی کنید.
گیلاس سیاه
گیلاس سیاه همانطور که از نامش مشخص است به رنگ سیاه است و طعم شیرینی نیز دارد، بسیار گوشتی است. این گونه بومی ایران است و زمان گلدهی آن در فصل بهار است. عمر اقتصادی گیلاس سیاه بیش از 30 سال است. باردهی بالایی دارد میوههای این گیاه نیز درشت و به صورت گرد و کروی هستند.
گیلاس قرمز ارومیه
گیلاس قرمز ارومیه بومی مناطقی از ارومیه است و نسبت به آب و هوای این منطقه سازگار است. طعم شیرینی دارد و میوه این گیاه به رنگ قرمز است. عمر اقتصادی این گیاه نیز بیش از 30 سال است، به صورت گرد و کروی است و میوه این گیاه درشت و خوشمزه است که استفادههای مختلفی از آن میشود.
گیلاس زرد ارومیه
گیلاس زرد ارومیه به رنگ زرد است که نسبت به شرایط اقلیمی مقاوم است. عمر اقتصادی این گیاه بیش از 30 سال است. شاخ و برگ زیادی دارد. میوه این گیاه درشت است که ظاهری گرد و کروی دارد، طعم دلچسب و شیرینی دارد و برای تازه خوری مناسب است.
گیلاس تک دانه مشهد
گیلاس تک دانه نوعی گیلاس بزرگ و درشت است که به رنگ زرشکی است، گلدهی بالایی دارد. در بیشتر مناطق رشد میکند و بومی مناطقی از ایران است که خواص بالایی دارد. به صورت خوشهای ظاهر میشود. این گیاه بیشتر در مشهد کاشت میشود به همین دلیل به آن گیلاس تکدانه مشهد میگویند.
جمع بندی
طه طور کلی گیلاس به دو نوع اصلی شیرین و ترش تقسیم می شود: گیلاس شیرین همان گیلاسی است که تازه از درختان روییده و خورده می شود. گیلاس ترش معمولا در پخت و پز استفاده می گردد. این گونه را کشاورزان حرفه ای در باغ های میوه پرورش می دهند. درخت گیلاس چوب محکم و سفت و سختی دارد به همین دلیل در تولید لوازم خانگی و به عنوان هیزم در شومینه ها استفاده می شود. از ایم=نکه تا پایان همراه ما بودید؛ سپاسگزاریم.
https://nahalezarineh.com/
گیلاس یکی از پرخاصیت ترین میوه ها است که در طب سنتی مورد توجه پزشکان قرار دارد. طبیعت سرد گیلاس در بعضی از افراد، مشکلات گوارشی ایجاد می کند؛ به همین دلیل درگذشته این میوه را صرفاً به خاطر طعم دلپذیرش مورد استفاده قرار می دانند و تقریباً آن را به لحاظ ارزش تغذیه ای فقیر می دانستند. اما تحقیقات و پژوهش های انجام شده، خواص گیلاس، را برای سلامتی ثابت می کند. با ما همراه باشید تا با اطلاعات بیشتر و قابل توجه تری از فواید گیلاس، بیشتر آشنا شوید.
ویتامین ث که به عنوان آنتی اکسیدان قوی عمل می کند در مقادیر خوبی از گیلاس وجود دارد. آن ها حاوی چربی های، کلسترول یا سدیم نیستند و فیبر، ویتامین آ و مواد معدنی ضروری مثل آهن، کلسیم و پروتئین دارند همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از پتاسیم هستند. علاوه بر اینها چنانچه در بخش سلامت نمناک کامل توضیح داده ایم گیلاس ها نیز ترکیبات مفید دیگری مانند بورون، ملاتونین و آنتوسیانین دارند.
گیلاس سرشار از آنتی سیانین است که به سلامت بدن کمک میکند. آنتی اکسیدان موجود در آن از اکسایش ناشی از اکسیژن موجود در بدن و خطرات ناشی از رادیکال ها جلوگیری میکند. بدن ما روزانه به حداقل 3000 تا 5000 سلول دهانی نیاز دارد تا اکسیژن مورد نیاز خون را تامین کند.
گیلاس، ده برابر بیشتر از تمشک و توت فرنگی ملاتونین دارد که بی خوابی را درمان میکند و کارایی مفصل ها را بهبود میبخشد. همچنین درمان خوبی برای جت لگ (خستگی ناشی از پرواز) است.
نقرس زمانی اتفاق می افتد که غلظت اسید اوره در بدن وجود دارد. تشکیل کریستال های اسید اوریک در مفاصل منجر به ورم و التهاب می شود. به جلوگیری از این بیماری کمک می کند و با کمک به تنظیم فرآیندهای متابولیک میزان اسید اوره را در خون کنترل می کنند.
مصرف گیلاس سبب سلامت قلب و عروق می شود و چربی و قند خون در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک کاهش می دهد . مواد مغذی موجود در گیلاس مثل ویتامین ها، آنتی اکسیدان های فلاونوئید و کاروتنوئید و مواد معدنی فسفر، برای قلب و عروق بسیار مفید هستند.این مواد سبب تنظیم ضربان قلب و تقویت قلب می شود و از سفت شدن رگ های خونی پیشگیری می کند.
با توجه به فواید فراوان این میوه، پیشنهاد می کنیم که حتما یک نهال گیلاس بخرید و در حیاط خانه یا باع خود بکارید.
مصرف گیلاس به دلیل وجود آنتوسیانین برای بهبود حافظه و بهبود عملکرد حرکتی مفید است.
مصرف گیلاس گواتر مزمن را تا حد زیادی کنترل می کند.
مصرف گیلاس برای افرادی که به سنگ کلیه و یا سنگ صفرا و یا مثانه مبتلا هستند ، مفید است زیرا مانند یک عامل تخلیه و زهکشی در مجاری ادرار و لوله های هاضمه کار می کند و سنگ ها را از بین می برد. این میوه به دفع سموم از بدن کمک می کند.
برای دفع سنگ های مثانه و تمیز کردن مجاری ادرار جوشانده ی دم گیلاس مفید است. گیلاس حاوی پوتاس فراوانی است که این ماده بر افزایش ادرار تاثیر فراوان دارد.افراد مبتلا به سنگ کلیه و مثانه بهتر است 9 گرم مغز هسته گیلاس با 1 گرم رازیانه در یک لیتر آب بجوشانند و هر 4 ساعت یک لیوان میل کنند.
گیلاس ها شیرین شامل ویتامین سی، آنتو سیانین و کاراتنوئید هستند که به جلوگیری از انواع خاصی از سرطان کمک می کنند. گیلاس ها شیرین منبع خوبی ازسیانیدین هستند، که در درجه اول مسئول این پیش گیری از سرطان است. آنتو سیانین به دستگیری چرخه سلولی و آپوپتوز کمک می کند. تمایز سلول ها را ترویج می دهد و خطرات سلول های سالم را کاهش می دهد که به سلول های سرطانی تبدیل می شوند.
مصرف منظم گیلاس به دلیل وجود فیبر فراوان خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.
مصرف گیلاس به خاطر حضور ویتامین A، ویتامین B و مواد معدنی نظیر کلسیم و فسفر برای مغز خوب است. در نتیجه به جلوگیری از نقص لوله عصبی در نوزادان کمک می کند و همچنین حافظه را بهبود می بخشد
عصاره گیلاس به کاهش درد ماهیچه ها بعد از ورزش کمک می کند. آن هایی که ورزش و تمرینات با شدت بالا انجام می دهند می توانند عصاره گیلاس را در رژیم غذایی خود داشته باشند.
به تنظیم فشار خون و ضربان قلب کمک می کند و خطرات توسعه بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد این به خاطر حضور پتاسیم رگ گشا است همچنین حاوی فیتواسترول هستند که سطح کلسترول بد را کاهش می دهد.
جمع بندی
یلاس از جمله میوه های خوش طعم و لذیذ اسست که فواید فراوانی دارد. این میوه حاوی مقادیر قابل توجهی مواد مغذی ازجمله، ویتامین ها و املاح معدنی است که طی فرایندهای زیستی، باعث کاهش رادیکال های آزاد و افزایش توان سیستم دفاعی بدن می شوند، به این ترتیب خاصیت گیلاس، از سرطان، پیری سلول ها و التهابات مزمن و حملات قلبی و مشکلات عروقی پیشگیری می کنند.
منبع: https://nahalezarineh.com