راهنمای 0 تا 100 کشت باقلا در ایران!

گیاه باقلا از جمله گیاهان سرمادوست است. این گیاه خوراکی از پروتئین فراوانی برخوردار می‌باشد و همزمان موجب افرایش سطح نیتروژن در باغ شما می شود و همچنین کشت آن نسبت به سایر گیاهان زراعی ساده تر است. باقلا ارقام مختلفی دارد و می توان در بهار یا پاییز به کاشت باقلا اقدام کرد. در این مقاله به بررسی نحوه کشت باقلا و همچنین معرفی انواع ارقام آن می پردازیم.

کاشت داشت و برداشت باقلا

به علت این که شرایط جوی و درجه حرارت در نقاط مختلف متفاوت است بنابراین زمان کاشت باقلا نیز در مناطق مختلف متغیر است زمان کاشت باقلا زمانی است که گرمای تابستان تمام شده و سرمای زمستان شروع نشده باشد. با توجه به این موارد بهترین فاصله زمانی برای کاشت باقلا از نیمه دوم مهرماه تا اوایل آذرماه است با این وجود جهت کشت باقلا به تحقیقات انجام شده در هر منطقه و نظر کارشناس مربوطه توصیه می شود.

باقلا (به انگلیسی Broad bean) به 3 زیر گونه تقسیم می شود: 1 – باقلای ریز، 2– باقلای متوسط، 3 – باقلای دانه درشت. معمولا از باقلای دانه درشت به عنوان سبزی استفاده می شود و از باقلای دانه ریز و متوسط به عنوان علوه جهت تغذیه دام ها و همچنین به عنوان کود جهت تقویت زمین استفاده می شود.

انتخاب زمین

کیفیت آب: با توجه به اطلاعات موجود، در صورتی که EC آب آبیاری بیشتر از 4/3 دسی زیمنس بر متر باشد باعث کاهش عملکرد باقلا می شود. توصیه می شود که EC آب ابیاری و خاک مورد نظر جهت کشت بیش از مقادیر مجاز نباشد . در غیر این صورت لازم است براساس نظر کارشناسان نیاز آبشویی جهت کنترل تجمع نمک در پروفیل خاک و در طی فصل رشد لحاظ گردد.

بافت خاک: جهت کشت باقلا بهترین بافت خاک بافت نسبتاً رسی حاصلخیز و رسی شنی می باشد. چنانچه درصد رس خاک بیشتر یا کمتر از حد طبیعی باشد، باید با نظر کارشناسان متخصص از کودهای آلی از جمله کودهای سبز و یا دامی (در صورت استفاده از کودهای دامی باید از پوسیده بوده آن مطمئن شد) جهت اصلاح خصوصیات فیزیکی خاک استفاده شود.

عمق خاک: با توجه به عمق نفوذ ریشه باقلا، زمین انتخابی باید حداقل دارای 30-25 سانتی متر خاک زراعی بدون محدودیت باشد.

مقدارآب موجود: سطح زمین برای کشت باقلا باید متناسب با مقدار آب قابل دسترس باشد. مقدار آب مورد نیاز باید با توجه به عواملی نظیر نوع رقم، شرایط اقلیمی ، بافت خاک و روش آبیاری با نظر کارشناس مربوطه تعیین شود.

تناوب زراعی: زمین مورد نظر جهت زراعت باقلا نباید در سال قبل زیر کشت باقلا بوده باشد. نوع تناوب مناسب با توجه به شرایط منطقه ای و عواملی نظیر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک، آلودگی به بیماریها و علف های هرز و مسائل اقتصادی با نظر کارشناسان محلی تعیین شود.

رقم: بذر مرغوب باقلا باید از مراجع ذیصلاح و با نظر کارشناس منطقه انتخاب شود. با توجه به مزایای بذور اصلاح شده، توصیه بر استفاده از این بذور است در صورتی که آلودگی به بیماریهای پوسیدگی ریشه و بیماریهای بذر زاد به تایید مراجع ذیصلاح رسید، باید حتماً از بذور مقاوم استفاده شود.

آماده سازی بستر بذر: برای حصول بیشترین راندمان در زراعت باقلا باید اصول فنی و صحیح عملیات تهیه زمین و کاشت را در نظر گرفت. روش و نوع ادوات جهت آماده سازی زمین با توجه به عواملی نظیر زمان کاشت، اقلیم و بافت خاک می تواند در مناطق مختلف متفاوت باشد. با این وجود به این نکات باید توجه کرد: 1- عملیات آماده سازی در رطوبت مناسب انجام گیرد2- با توجه به بقایای گیاهی و مدیریت محصول قبلی به گونه ای عمل نمود که این بقایا برای کشت و رشد باقلا ایجاد مشکل نکند3- در صورت ایجاد کلوخه های نسبتاً درشت باید نسبت به دیسک زدن و خرد کردن آنها اقدام کرد.

 

 تعیین نیاز غذایی: برای تعیین نیاز خاک به مواد غذایی انجام آزمون خاک توسط آزمایشگاه خاک و آب در مناطق توصیه می شود.

کودهای قبل از کاشت: این کودها عمدتاً شامل کودهای نیتروژنه، فسفره و پتاسه(NPK ) و ریزمغذیها است نوع منبع کودی با توجه به عواملی نظیر زمان مصرف، شوری خاک و آب اقلیم ، سیستم آبیاری و بیولوژی خاک با نظر کارشناس مربوطه و دسترسی به این منابع می تواند انتخاب شود. مقدار مصرف نیز با توجه به توصیه کودی براساس آزمون خاک و با لحاظ نظرات کارشناسان مربوطه باید باشد.

مبآماده سازی بستر بذرعیین نیاز غذاییکودهای قبل از کاشتزه با علف های هرز قبل از کاشتارزه با علف های هرز قبل از کاشت: جهت کنترل علف های هرز استفاده از علف کش های مناسب با نظر کارشناس مربوطه در قبل از کاشت توصیه می شود.

کاشت

 تاریخ کاشت: به علت این که شرایط جوی و درجه حرارت در نقاط مختلف متفاوت است بنابراین زمان کاشت باقلا نیز در مناطق مختلف متغیر است زمان کاشت باقلا زمانی است که گرمای تابستان تمام شده و سرمای زمستان شروع نشده باشد. با توجه به این موارد بهترین فاصله زمانی برای کاشت باقلا از نیمه دوم مهرماه تا اوایل آذرماه است با این وجود جهت کشت باقلا به تحقیقات انجام شده در هر منطقه و نظر کارشناس مربوطه توصیه می شود.

مقدار بذر و آرایش کاشت : میزان مناسب بذر زراعت باقلا در محدوده 120 تا 180 کیلوگرم درهکتار می باشد. این مقدار ممکن است درمناطق مختلف باتوجه به عوامل مختلف اقلیمی و زراعی تفاوت کند. فاصله ردیفها با توجه به منطقه مورد کاشت 60 تا 90 سانتی متر و فاصله بوته ها روی ردیف حدود 10 تا 20 سانتی متر میباشد براساس تحقیقات انجام شده کاشت دو ردیف بذر روی پشته بالاترین عملکرد را داشته است. با این وجود مقدار بذر مورد نیاز درهکتار و الگوی کشت بذر گیاه باقلا برحسب رقم و منطقه و … متفاوت بوده و باید براساس نظر کارشناس مربوطه اقدام گردد.

ماشین کاشت: برای کاهش هزینه های کاشت و بهبود عملیات زراعی توصیه می شود که از بذر کارهای مناسب برای کشت بذر استفاده شود.

عمق کاشت: عمق کاشت بذر بستگی به عوامل متعدد مانند قدرت و سرعت رویش بذر، قوه نامیه بذر ، رطوبت خاک، بافت خاک، شرایط آب و هوایی، درشتی بذر و … دارد. مناسب ترین عمق کاشت باقلا در بیشتر خاکها 5 تا 7 سانتی متر است.

 شما میتوانید با خرید نهال سیب و... به احداث باغ بپردازید و سود خوبی از این طریق در کنار پرورش گیاهان خوراکی به دست آورید.

مراحل داشت

آبیاری: مقدار آب مورد نیاز بستکی به بافت و ساختمان خاک، شرایط آب و هوایی و … دارد. در خاکهای با بافت متوسط به دلیل نفوذ پذیری بیشتر خاک و تبخیر بیشتر آب از سطح خاک، مقدار مصرف آب بیشتر از خاکهای نیمه سنگین می باشد. دور آبیاری برحسب روش کاشت متفاوت خواهد بود. باقلا به تنش رطوبت حساس است و عملکرد بذر آن کاهش می یابد با کمبود رطوبت تثبیت نیتروژن نیز کاهش می یابد برنامه ریزی آبیاری که شامل زمان و مقدار آبیاری است تابع عوامل متعدد مانند شرایط اقلیمی، خاکی، مرحله رشد، روش کاشت، روش آبیاری و دسترسی به منابع آبی می باشد و به طور کلی هر وقت گیاه احتیاج داشت و تشنه بود باید اقدام به آبیاری کرد.

مبارزه شیمیایی با علفهای هرز وجین علف های هرز: به منظور کنترل علف های هرز پهن برگ و باریک برگ باقلا از سموم مجاز قبل از کاشت و بعد از سبز شدن و استقرار گیاه با نظر کارشناس مربوطه استفاده شود با توجه به اینکه استفاده از سموم شیمیایی نتایج جبران ناپذیری دارد و نیز با توجه به ضرورت کاهش جمعیت بذر علف های هرز در باقلا حذف دستی یا وجین علف های هرز تا حد امکان در طی فصل رشد توصیه می شود. جهت حذف علف های هرز بین ردیف ها و تهویه بهتر و همچنین خاک دهی پای بوته ها استفاده از کولتیواتور در مرحله بعد از استقرار کامل بوته ها تا زمانی که رشد آنها مانع از حرکت تراکتور در مزرعه نگردد توصیه می شود تعداد دفعات کولتیواسیون و زمان آن باید با نظر کارشناس منطقه تعیین شود.

کود سرک و محلول پاشی: با توجه به شرایط مزرعه و نظر کارشناس مربوطه جهت تقویت گیاه و افزایش محصول مصرف کود سرک در طی فصل رشد توصیه می شود جهت مصرف کود سرکت با توجه به نتایج آزمون خاک و نیز تاثیر مدیریت مصرف کود در کنترل آفات بیماریها و علف های هرز ضروری است که نظرات کارشناسان مربوطه لحاظ شود. در برخی از خاکها به دلیل محدودیت خاکی و یا سایر موارد توصیه به استفاده از عناصر غذایی از طریق محلول پاشی است. زمان مصرف ادوات مورد نیاز و غلظت محلول پاشی و نیز امکان اختلاط آنها با یکدیگر و یا سموم شیمیایی نظر کارشناس مربوطه اخذ شود.

مبارزه با آفات: آفاتی نظیر کارادینا، شته سیاه باقلا و پرودینا ممکن است در طی فصل رشد ایجاد خسارت کنند. لازم است به طور مرتب کارشناسان محلی از مزرعه بازدید و در زمان لازم با استفاده از سموم مجاز اقدام به سم پاشی نمود. ضمناً استفاده از ارقام متحمل یا مقاوم به آفات توصیه می شود.

مبارزه با بیماریها: برای مبارزه با بیماری لازم است با مشاهده اولین علائم آلودگی با استفاده از سموم مجاز با نظر کارشناس مربوطه اقدام به سمپاشی نمود. لذا بازدید مداوم از مزرعه ضروری است. جهت مبارزه با بیماریهای پوسیدگی ریشه توصیه می شود بذور قبل از کاشت با سموم مجاز و با نظر کارشناس مربوطه ضد عفونی شوند. برای مبارزه با بیماریهای ویروسی سمپاشی برعلیه شته ها و استفاده از ارقام مقاوم با نظر کارشناس مربوطه توصیه می شود.

برداشت

زمان برداشت: محصول باقلا را به دو صورت سبز و خشک می توان مصرف کرد. لذا بسته به روش مصرف زمان و روش برداشت متفاوت است. برداشت غلاف های سبز پیش از زرد شدن برگها یا غلاف ها و با دست انجام می شود. برداشت دانه خشک باقلا زمانی است که اکثر غلاف ها به رنگ قهوه ای در آمده اند در این حالت محصول توسط دست و یا با کمباین مخصوص قابل برداشت است.

حمل و نقل باقلا: غلاف های سبز با انواع کیسه های کنفی و مشک و پلاستیکی حمل می شوند دانه های خشک باید توسط کیسه های کنفی و یا پارچه ای حمل شوند.

انبارداری: برای نگهداری بذر در انبار به مدت یکسال از انبار خنک (حدود 20 درجه سانتیگراد ) و با رطوبت حدود 11 درصد استفاده شود. بسته بندی و پخش صحیح بسته ها در انبار در افزایش قابلیت انبارمانی موثر است. جهت جلوگیری از خسارت آفات انباری حبوبات به ویژه سوسک خانواده بروخوس توصیه می شود که انبار قبل از حمل بذور به آن با سموم مجاز ضدعفونی و پس از انتقال بذر به انبار در صورت مشاهده آفت از سموم مجاز با نظر کارشناس مربوطه استفاده شود.

جمع بندی

باقلا از مله گیاهان علفی و یکساله است که ارتفاع آن تا ۸۰ سانتیمتر می‌رسد.برگهای این گیاه به صورت  متناوب و مرکب که دارای برگچه‌هایی تخم مرغ شکل می‌باشد. گلهای باقلا درشت و سفید که دارای لکه‌هایی به رنگ سیاه و یا بنفش است. میوه آن که همان باقلا است دارای غلافی پوشیده از کرک به طول تقریبا ۱۲ سانتیمتر و در هر غلاف تعدادی دانه قرار دارد. دانه های باقلا در غلافی گوشتی قرار دارند و در انواع مختلف به رنگ و اندازه های متفاوت دیده می شوند.

منبع:  https://nahalezarineh.com/

 

 

بهترین درخت برای حیاط منزل کدام است؟!

شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که بهترین درخت برای حیاط منزل کدام است؟! همانطور که می‎دانید انتخاب درخت برای حیاط بستگی به عوامل متعددی همچون آب و هوا دارد. در ادامه مطلب قصد داریم تا به معرفی انواع درخت مناسب برای نگهداری در حیاط به طور کامل بپردازیم.

درخت سرو

درخت سرو یکی از درختان بسیار زیبا و مناسب برای نگهداری در حیاط می‌باشد، باید توجه داشته باشید که این درخت دارای گونه‌های بسیار زیادی می‌باشد؛ باید توجه داشته باشید که این درخت پوشیده شده از شاخ و برگ های بلند است و سرو جرو مقاوم ترین درخت‌ها از لحاظ نگهداری به حساب می‌آید.

درخت خرمالو برای کات در حیاط

از دیگر درخت های مناسب برای پرورش در حیاط خانه، درخت خرمالو می‌باشد همانطور که می‌دانید این درخت نیازمند به هوای نیمه گرمسیری دارد. به طور کلی این درخت میتواند حیاط شما را تا حد بسیاری زیبا و جذاب کند و باید توجه داشته باشید که رمالو نیز از فواید و خاصیت های بسیار زیادی برخوردار می‌باشد.

درخت زبان گنجشک

یکی از بهترین درخت برای نگهداری در حیاط درخت زبان گنجشک است؛ اگر قصد کاشتن درخت در حیاط خود را دارید بهتر است در لیستتان درخت زبان گنجشک را نیز قرار دهید، بهتر است بدانید که این گیاه از خواص دارویی برخوردار است و علاوه بر زیبایی منحصر به فرد خود چوب این درخت نیز بسیار ارزشمند است.

باید توجه داشته باشید که دلیل نام گذاری این درخت، شباهت بسیار زیاد آن به گنجشک بوده است.

پیراکانتا بهترین درخت میوه برای کاشت در حیاط

Pyracantha یکی از درختچه هایی است که در پاییز و در طول زمستان به پارک ها و باغ ها رنگ می بخشد و در طول فصل سرد، شاخ و برگ سبز متراکم و پررنگ باقی می ماند. حدود ده گونه مختلف از پیراکانتا وجود دارد که در کشورهای مختلف یافت می شود. یکی از رایج ترین گونه‌هایی که در اینجا کاشته می‌شود خار قرمز مایل به قرمز ( Pyracantha coccinea ) نام دارد.

به طور کلی رنگ بسیار زیبای پیراکانتا می‌تواند به حیاط خانه شما رنگ و لعاب بسیار زیبا و جذابی بدهد و باید توجه داشته باشید که این درختچه یکی از گیاه توت زا که پرندگان را به حیاط شما جذب می کنند است.

درخت زیتون تلخ

این درخت بسیار زیبا در تابستان های زیبایی خود را نمایان می‌کند، باید توجه داشته باشید که زیتون های این درخت سمی هستند اما از زیبایی منحصر به فردی برخوردار می‌باشندغ اگر در خانه خود به نگهداری از حیوانات خانگی می‌پدازید بهتر است از کاشت این درخت در خانه خود خودداری نمایید.

برگ های این درخت باعث از بین رفتن حشرات نیز می‌شود که این امر از اهمیت بسیار زیادی برای افراد برخوردار است، بهتر است بدانید در بعضی از کشورهای خارجی مانند فرانسه و انگلیس، این درخت را به اسم درخت تسبیح می‌شناسند.

کاشت درخت پیچ امین الدوله در حیاط خانه

پیچ امین الدوله یکی از مناسب ترین گیاهان برای نگهداری در حیاط می‌باشد به طوری که با نگهداری از این درخت در حیاط خانه خود می‌توانید از رایحه بسیار عالی آن لذت ببرید. این درخت یکی از درخت های ضد باکتری است که می‌تواند به درمان بسیاری از بیماری های عفونی نیز کمک کند.

گل های سفید رنگ درخت پیچ امین الدوله نیز می‌تواند در تابستان به نمای خانه شما زیبایی ببخشد و همانطور که از اسم این درخت مشخص است، امین الدوله یکی از درخت های رنده می‌باشد.

بلوط همیشه سبز

درخت همیشه سبز یکی از بهترین درخت ها برای داشتن سایه در حیاط است، در صورت نگهداری مناسب از این درخت می‌توانید شاهد رشد بسیار زیاد این درخت باشید. بلوط همیشه سبز از مقاومت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد به طوری که میتوانید به نگهداری این گیاه در شرایط هوایی متفاوت بپردازید.

درخت ارغوان یکی از بهترین درخت میوه برای کاشت در حیاط

برگ های قلبی شکل و رنگی درخت ارغوان یکی از دلایل اصلی محبوبیت درخت ارغوان است، این درخت در برابر سرما از مقاومت بسیار زیادی برخوردار می‌باشد. معمولا هر ساله بر روی شاخه های این درخت گل های ارغوانی رنگ رشد می‌کند.

درخت سیب

اگر شرایط آب و هوایی مناسبی دارید بهتر است به پرورش درخت سیب در حیاط خود توجه داشته باشید، وجود درخت سیب در حیاط خانه جدا از زیبایی مضاعف از انرژی بسیار خوبی برخوردار می‌باشد. در صورت نگهداری مناسب از این درخت می‌توانید هر سال از محصولات درخت سیب خود لذت ببرید.

درخت به

هر کجا که درخت به وجود داشته باشد رایحه منحصر به فردی نیز وجود دارد، نگهداری از درخت به نیز شباهت بسیار زیادی به درخت سیب دارد؛ رایجه بسیار خوب این درخت یکی از دلایل اصلی رشد و بروز دادن این درخت در حیاط می‌باشد.

درخت زرد آلو برای حیاط

درخت زردآلو یکی از درخت های سرسبز و خود بارور می‌باشد که از عمیر بسیار بالایی نیر برخوردار است، برای نگهداری و پرورش این درخت در حیاط خانه خود باید به نکاتی همچون هرس کردن این درخت و آبیاری این درخت توجه داشته باشید.

درخت گلابی

درخت گلابی نیز یکی از دوخت های محبوب برای نگهداری در حیاط می‌باشد، باید توجه داشته باشید که نگهداری از این درخت نسبت به درخت های دیگر کمی دشوار است به طوری که در صورت آبیاری نکردن و یا نرسیدن نور مورد نیاز این درخت ممکن است با خراب و خشک شدن این درخت مواجه بشود.

بهتر است بدانید در صورت نگهداری مناسب و قرار دادن آن در میزان فضای مورد نیاز می‌توانید با رشد و افزایش ارتفاع درخت گلابی رو به رو شوید.

جمع بندی

اگر پیش از این، تجربه کاشت نهالی را داشته‌اید که خشک شده است و به شما این وایب را داده که کاشت و نگهداری از درخت کار شما نیست و یک امر تخصصی است، امیدوارم که با خواندن این مقاله  تاثیر آن ناکامی از احساس شما زدوده  شده باشد. امیدواریم نهایت لذت را از مطالعه این مطلب برده و پاسخ سوالات خود را یافته باشید. ممن.ن که تا پایان همراه ما بودید.

منبع: https://nahalezarineh.com/

آموزش صفرتاصد نحوه آبیاری جویچه ای

آبیاری جویچه ای آبیاری سطحی قدیمی‌ترین و گسترده‌ترین روش آبیاری است که به آن آبیاری سنتی نیز گفته می‌شود. سه روش عمده آبیاری سطحی شامل آبیاری نواری، آبیاری کرتی و آبیاری جویچه‌ای است.  چگونه در باغ استفاده میشود؟

در ایـن روش، ابتـدا زمـین تسطیح و سپس برای کاشت، جویچه هایی با فاصـله مـنظم در سـطح خـاک توسط دستگاه ایجاد می گردد. برای آبیاری آنها نهری در بالادسـت عمـود بـر جویچه ها و در جهت شیب عرضی احداث می شود. آب از درون نهر به داخـل جویچه ها جاری شده و تا رسیدن آب به انتهای جویچه ادامه می یابد (مرحله پیشروی آب)

آبیارى جویچه‌اى (ردیف) چیست؟

آبیارى جویچه‌اى (ردیف) رایج‌ترین شیوه براى آبیارى محصولات زراعى ردیفى است. در مقایسه با سایر روش‌هاى آبیاری، اطلاعات ما درمورد این روش کمتر از شیوه‌هاى دیگر است. در این شیوه آب روى تمام سطح خاک جریان نمى‌یابد، بلکه درون جویچه‌هاى باریک موسوم به فارو، که بین دو ردیف گیاه کاشته شده قرار گرفته‌اند، محدود مى‌شود. آب به‌تدریج در کف و کناره‌هاى شیار نفوذ مى‌کند و خاک مرطوب مى‌شود. نفوذ آب به داخل جدار و کف جویچه‌ها را Intake و سرعت نفوذ به جدار جویچه را Intake Rate گویند. آبیارى فارو (ردیفی) را مى‌توان براى انواع گیاهان ردیفی، خاک‌هاى مختلف و شیوه‌هاى زراعى متعدد به کار برد. با وجود این، لازم است شکل و طول شیارها و فاصله بین آنها مناسب باشد و مدیریت خوبى اعمال شود تا نتیجه مطلوب بدست آید.

براى اجراى آبیارى خوب و مناسب شکل شیارها حائز اهمیت هستند. شیارها معمولاً به شکل V هستند، عرض آنها بین ۲۵ تا ۴۰ میلى‌متر و عمق‌شان بین ۱۵ تا ۳۰ سانتى‌متر است. ولى این ارقام با توجه به مقدار جریان، نوع خاک و نوع محصول متغیر است.

هر شیار مشابه یک کانال باریک است و مى‌بایستى به‌قدر کافى عریض باشد تا آب را منتقل کرده و صدمه‌اى به شیارها وارد نشود. هر جه مقدار جریان زیاد باشد عرض شیار نیز بایستى افزایش یابد.

درخاک‌هاى رسى آب به‌کندى در خاک نفوذ مى‌کند و به همین دلیل گاهى لازم است شیارها کم‌عمق و عریض باشند تا سطح خاکى که با آب تماس پیدا مى‌کند افزایش یابد و آب سریع‌تر جذب شود. اگر شیار خیلى باریک باشد آب قبل از اینکه فرصتى براى نفوذ در خاک داشته باشد به‌ سرعت انتهاى شیار مى‌رسد. لذا در مواردى که شیار بیش از حد باریک باشد ممکن است بذرهایى که در قسمت پشته قرار گرفته‌اند جوانه نزنند.

در خاک‌هاى شنى حرکت جانبى آب معمولاً کم است، بنابراین لازم است شیارها نزدیک هم باشند (با فاصله حداکثر نیم‌متر). در خاک‌هاى رسى دیواره‌هاى شیار بیشتر مرطوب مى‌شوند و فاصله شیارها مى‌تواند تا ۲/۱ متر یا بیشتر باشد. در چنین مواردى اگر فاصله شیارها خیلى زیاد باشد قسمتى از خاک واقع در بین آنها خشکى باقى مى‌ماند و به گیاهان موجود در این قسمت‌ها آب کافى نمى‌رسد.

براى سهولت در انجام عملیات زراعى معمولاً فاصله بین ردیف‌هاى گیاه ۷۵/۰ تا یک متر است. بعضى از گیاهان، از جمله سبزى‌ها، را مى‌توان به‌صورت دو ردیفى کاشت. در چنین مواردى عرض پشته بایستى بیشتر از عرض گیاهان یک ردیفى باشد.

در بیشتر مزراع وسایل موجود براى زراعت و برداشت محصول نیز در تعیین فاصله شیارها نقش دارند. در این قبیل مزارع فاصله بین ردیف‌ها در مورد انواع گیاهان و خاک‌هاى مختلف یکسان انتخاب مى‌شود تا بتوان در تمام قسمت‌هاى مزرعه از ابزارهاى مشابه استفاده کرد. با وجود این، بهتر است فاصله ردیف‌ها به گونه‌اى باشد که رطوبت کافى به تمام قسمت‌هاى مزرعه برسد.

انتخاب طول شیار به چه عواملی بستگى دارد؟

۱. نوع خاک

۲. مقدار جریان

۳. عمق آبیاری

۴. اندازه و شکل مزرعه

۵. شیب زمین

۶. شیوه زراعت

جمع بندی

امروز در رابطه با نحوه آبیاری جویچه ای صحبت کردیم. امیدواریم نهایت لذت را از مطالعه این مطظلب برده و پاسخ سوالات خود را بافته باشید. اما اگر بر هم سوالی در این باره داشتید حتما در بخش کامنت ها با ما اشتراک بگذارید؛ از ابینکه نتا پایان همراه ما بودید، متشکریم.

منبع: https://nahalezarineh.com/

کاشت درخت نارنگی

نارنگی میوه ای از دسته مرکبات است که به صورت ترش و هم به صورت شیرین وجود دارد. این میوه اول سبز رنگ است به مرور نارنجی می شود. امروز نحوه کاشت درخت نارنگی را آموزش می‌دهیم.

 

  ادامه مطلب ...